Mézes cékla

Ezt a receptet azoknak ajánlom leginkább, akik eddig nem tudtak megbarátkozni a cékla ízével. Én kiskoromban nem szerettem, de egy pár éve nagyon megkedveltem ezt az antioxidánsokkal teli csodát. Egy érdekesség, hogy a céklának két fajtája van. Van a hosszúkás és van a kerek és a kerek fajtának magasabb az antioxidáns tartalma, mint a hosszúkásnak.

Hozzávalók:

  • 200g cékla
  • 1ek. repceolaj
  • 1ek. méz
  • bors

Elkészítés:

A céklát meghámozom, és felteszem enyhén sós vízben főni. Villával ellenőrzöm, hogy megpuhult, majd nagyobb cikkekre vágom. A olajat felhevítem, és gyors mozdulatokkal átforgatom benne a céklát, sóval és borssal ízesítem és végül a mézzel is gyorsan átforgatom, hogy egy kis kérget kapjon. Ha szeretnétek egy kis extrával feldobni, próbáljátok ki, feta sajt kockákkal, isteni együtt!

Tápanyagtartalom:

  • 205kcal
  • 3g fehérje
  • 5g zsír
  • 36g szénhidrát

 

 

I would like to recommend this recipe for most people who have not been able to get used the taste of the beetroots. When I was little I did not like it, but a couple of years really liked this miracle full of antioxidants. An interesting feature is that there are two kinds of beetroots. It is elongate and is rounded and the species round has higher antioxidant content than the elongated.

Ingredients:

  • 200g beetroot
  • 1tbs rape oil
  • 1tbs honey
  • salt
  • pepper

Preparation:

I sewage the beetroots, and put them in lightly salted water to boil. I check with a fork if its become soft and as its ready, I cut it into slices. Heat the oil, and roast the slices a bit, savor with salt and pepper and then tumbler quickly with the honey still it gets some crust. If you wants some extra, try out with feta cheese cubes, its simply delicious together!

Nutritional information:

  • 205kcal
  • 3g protein
  • 5g fat
  • 36g carbohydrate

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük