Az ultimate cukkinis sajtos fasírtom 

Sok tanácsadásom során felmerül az a probléma, hogy növelni szeretnék otthon a zöldség fogyasztást, de nem szeretik önmagában őket köretnek enni. Ilyenkor jönnek a praktikák, amikkel könnyedén becsempészhetünk egy kis extra zöldséget a család étrendjébe. Az egyik legtutibb receptem, a cukkinis sajtos fasírt, ami ráadásul nem is bő olajban sül, hanem a sütőben. Könnyű, alacsony szénhidrát és zsír tartalmú és mindemellett remek fehérje és rost forrás. 

Hozzávalók:

  • 500g darált pulykacomb
  • 1 közepes saláta cukkini (kb. 250g)
  • 1 tojás
  • 3 gerezd fokhagyma 
  • 1 kisebb fej vöröshagyma 
  • 1 ek olaj (repce vagy napraforgó)
  • 50g parmezán (vagy egyéb kemény sajt)
  • kb. 3 ek teljes kiőrlésű zsemlemorzsa
  • só és bors ízlés szerint 

Elkészítés:

  1. A cukkinit nagylyukú reszelőn reszeljük le, sózzuk be egy kicsit és hagyjuk, hogy kiengedje a levét.
  2. Amíg áll a cukkini keverjük el a húst a tojással, kislyukú reszelőn reszeljük hozzá a vöröshagymát, nyomjuk bele a fokhagymát és ízesítsük kevés sóval és fekete borssal. 
  3. A cukkinit alaposan nyomkodjuk ki kézzel vagy érdemes akár egy tiszta konyharuhába tenni és úgy kicsavarni belőle a nedvességet. 
  4. Keverjük hozzá a húsos masszához a cukkinit és keverjük alaposan át az egészet. 
  5. Formájuk belőle golyókat és nyomjunk a közepébe sajt kockákat. 
  6. Hempergessük meg a zsemlemorzsában, tegyük sütőpapírral bélelt tepsibe és a tetejét kenjük meg egy kevés olajjal. 
  7. 200 fokra előmelegített sütőben (legjobb az alsó-felső sütési mód) süssük nagyjából 30 percig. Félidőben érdemes átfordítani, hogy mindkét oldala egyenletesen süljön. 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük