Áfonyás-zabkorpás joghurt 

Az áfonya az egyik kedvenc gyümölcsöm. Nehéz nélküle télen-tavasszal, de szerencsére nem kell teljesen mellőznöm az étrendemből, hiszen már lehet kapni fagyasztott áfonyát!? Ez a kis csoda Magyaroszágon júliustól szeptemberig érik, szóval ebben az időszakban érdemes frissen fogyasztani, így a legkisebb az ökológiai lábnyoma és a maradék hónapokban áttérni a fagyasztott verzióra. Vitamin és ásványianyag tartalmát tekintve gyakorlatilag nincs különbség a friss és a gyorsfagyasztott között, bár ízét tekintve nem lehet a kettőt össze mérni…? Babszemnek is most kezdtem el adni, mert bár idényszerűen táplálom, kezdek kifogyni a téli-kora tavaszi zöldségek és gyümölcsök válogatásából és nem is szeretnék neki minden újdonságot nyáron bevezetni. Szóval most bizony kapott áfonyát és ebben hasonlít rám, ugyanis imádja?

Hozzávalók:


• 130g natúr joghurt
• 1 marék áfonya
• 1ek zabkorpa

Elkészítés:


Az áfonyát és a joghurtot turmixoljuk le majd adjuk hozzá a natúr zabkorpát és alaposan keverjük össze. #BLW módszer esetén hagyjunk pár felvágott/egész szemet is a babának (kortól és fejlettségi szinttől függően), hogy kedvére csipegessen:)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük