Vegán sütőtökös brownie

Vegán sütőtökös brownie nem csak Halloweenre! ? Finom és rendkívül sokszínűen felhasználható. Számomra ilyen a sütőtök. Általában egy közepes méretű sütőtök sok kettőnknek, ahhoz, hogy levest csináljak belőle, így csak a felét szoktam levesnek elkészíteni, a másik felét pedig valami máshoz használom fel. Így készült ez a vegán sütőtökös brownie is. Az eredeti brownie recepthez képest alacsonyabb a hozzáadott cukor tartalma, hiszen a cukor egy részét a sütőtök édes íze adja, alacsonyabb a telített zsírsav tartalma, hiszen nem tartalmaz állati eredetű összetevőt és magasabb a rost tartalma is, ugyanis teljes kiőrlésű liszt is került a tésztába, illetve a sütőtök is természetes rost forrás!

Hozzávalók:


* 1 bögre teljes kiőrlésű liszt
* 1 bögre tönkölybúza liszt
* 1/2 bögre cukor (lehet eritrit is)
* 1/2 bögre napraforgó olaj
* 1/2 bögre cukrozatlan kakaópor
* 1 csipet só
* 1 púpozott tk. sütőpor
* 1 vanília kikapart magja
* 2 bögre sütőtök püré (kb. 350g)
* 1 bögre durvára vágott étcsokoládé
* 1 marék apróra vágott mandula

Elkészítés:


1. Először készítsük el a sütőtök pürét: vágjuk ketté a sütőtököt, kaparjuk ki a belsejét, vágjuk tetszőleges méretre, majd egy sütőpapírral bélelt tepsibe fektessük le és locsoljunk rá egy kevés olajat. 200 fokon addig süssük, amíg enyhén megpirul a teteje.
2. A száraz hozzávalókat keverjük össze, majd adjuk hozzá az olajat, a sütőtököt, illetve az étcsokoládé és mandula felét.
3. Keverjük alaposan össze és tegyük egy kisebb méretű tepsibe.
4. Szórjuk rá a tetejére a maradék csokit és mandulát majd 185 fokon nagyjából 30 percig süssük.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük