Babakeksz

Elkészült életem első baba keksze, ami egy igen komoly minőségellenőrzésen ment át ? Nagyon egyszerűen elkészíthető, nincs benne se tej, se tojás, így már akár 6 hónapos kortól is adható, de aki glutént még nem adott a babájának, az ne ezzel akarja bevezetni!:) Nálunk Babszemnek még nincs foga, de kis darabokat téptem neki és így adogattam neki, amit nagyon élvezett?

Hozzávalók (kb. 15-20db):


• 80g búzaliszt
• 60g zablisz
• 30ml olíva olaj
• 30ml repce vagy napraforgó olaj
• 1 közepes alma
• 1 kk sütőpor

Elkészítés:


1. Reszeljük le üveg reszelőn az almát.
2. Keverjük el az olajokkal.
3. Adjuk hozzá a liszteket és a sütőport.
4. Alaposan gyúrjuk össze és tegyük lefedve pihenni 1 órára a hűtőbe vagy hideg helyre. Itt megjegyezném, hogy nem kell alufóliába vagy celofánba tenni, hiszen ezzel csak felesleges szemetet termelünk. Én egy mélytányérba raktam, amit lefedtem.
5. Nagyjából 0,5 cm vastagra nyújtsunk ki és tetszőleges formában szaggassuk ki.
6. Sütőpapírral bélelt tepsiben, 170 fokra előmelegített légkeveréses sütőben süssük kb. 15 percig.

Édesszájú apukáknak egy kis házi lekvárral javaslom megkenni?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük