Nagyon megkívántam a sütőtök krémlevest, úgyhogy elmentem és vettem egy kisebb darab sütőtököt a boltban. Azonban még egy kicsi sütőtökből is rengeteg levest lehet készíteni, így ismét alkottam valami újat a maradék tökből. Azt tudtam, hogy grillezett csirkemellet szeretnék enni ebédre, de így már adott volt az is, hogy mi lesz a köret hozzá.
Hozzávalók:
- 250g sütőtök
- 0,5ek. olaj
- só és bors, ízlés szerint
Elkészítés:
- A sütőtököt meghámozom és kb. 3×3 cm-es kockákra vágom.
- Sütőpapírra teszem, fűszerezem, és kevés olajjal meglocsolom.
- Előmelegített sütőben 200 fokon, kb. 25 percig sütöm.
- Időközben érdemes átmozgatni egyszer, hogy egyenletesen barnuljanak az oldalak. Hántolt tökmaggal megszórva tálaltam. Egyszerű, de nagyszerű és telis-tele van vitaminokkal!
Tápanyagtartalom:
- 165kcal
- 2,5g fehérje
- 10g zsír
- 15g szénhidrát
Roasted pumpkin cubes
I really needed a pumpkin creamsoup so I went to the store and bought a smaller pumpkin. However, it was a small pumpkin, we could cook a lot of soups from it, thus again I created something new from the remaining pumpkin. I knew I’d like to eat grilled chicken breast for lunch but this was how it was given what will be the sidedish.
Ingredients:
- 250g pumpkin
- 0,5tbs. oil
- Salt and pepper to taste
Preparation:
I peal the pumpkin and cut it for 3×3 cubes. Put it on baking paper, add flavours and some oil. After that I bake it at 200 degrees preheated oven for about 25 minutes. In the meantime, it’s worth mix it once, to roast every pages equal. I served with sprinkled pumpkin seeds. As simple as great and its full with vitamins.
Nutritional information:
- 165kcal
- 2,5g protein
- 10g fat
- 15g carbohydrate