Édesburgonya hasáb

Mi az, magas béta karotin és C-vitamin tartalma van, más néven batátának hívják és szinte bármit el lehet belőle készíteni, amit a burgonyából. Az évszak sztárja (na jó az egyik sztárja) az édes burgonya!

Hozzávalók (1 főre):

  • 250g édesburgonya
  • 0,5ek. olaj
  • só és bors, ízlés szerint

Elkészítés:

  1. Az édes burgonyát megpucoljuk.
  2. Tetszőleges hasábokra vágjuk és sütőpapírra helyezzük.
  3. Meglocsoljuk egy kevés olajjal és ízlés szerint fűszerezzük sóval és borssal.
  4. Kb. 20 percig sütjük 200 fokra előmelegített sütőben.

Extra tipp: Készíts mellé lime-os, mentás tejfölös mártogatóst: Nem kell más hozzá csak 1 doboz tejföl, 0,5db lime leve, és ízlés szerint friss menta levél, só, bors és egy csipet fűszerpaprika.

Tápanyagtartalom:

  • 257 kcal
  • 4g fehérje
  • 50g szénhidrát
  • 5g zsír

 

What is it, it has high beta carotene and vitamin C content, it is also known as batata and we can use and cook everything from it just like from potato. The star of the season (okay, one of them) is the sweet potato!

 

Ingredients (for 1 person):

  • 250g sweet potatoes
  • 0,5 tbs. cooking oil
  • salt and pepper, to taste

Preparation:

  1. Peel the sweet potato.
  2. Cut into bars and place it on baking paper.
  3. Sprinkle with some oil and season with salt and pepper.
  4. Bake for 20 minutes in 200 degree preheated oven.

Extra tip: Make a lime-mint sour cream dip next to the batata. You don’t need anything else just 1 cup of sour cream, lime juice, and fresh mint leaves, salt, pepper and a pinch of paprika. 

Nutrition informaton:

  • 257 kcal
  • 4g protein
  • 50 g of carbohydrate
  • 5g fat

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük