Mézes szójás sült gomba

Nem tudom ti, hogy vagytok vele, de én imádom a gombát! A gomba egy izgalmas hozzávaló, mivel se nem zöldség, se nem állat. Hát akkor miként fogyasszuk? Főfogásként vagy inkább köretnek? A válasz a gomba felhasználásnak sokszínűségét tükrözi, ugyanis bármilyen formában fogyasztható (ami nem mondható el a húsról például). Hiszen mikor eszünk mi húst köretként? Egy szó, mint száz, a gomba az egyik kedvenc alapanyagom és most egy főfogás formájában mutatom meg nektek, hogyan szoktam otthon elkészíteni.

Hozzávalók 2 személyre:

  • 700g gomba
  • 1ek. méz
  • 1,5ek. szója szósz
  • 4 gerezd fokhagyma
  • csipet só
  • borsikafű vagy petrezselyem
  • 1ek. olaj

 

Elkészítés:

A gombákat megmossuk (ha szükséges meg is hámozhatjuk) és egészben hagyva, kevés olajon gyorsan átpirítjuk egy kevés sóval és fokhagymával fűszerezve. Hozzáadjuk a szójaszószt, illetve a mézet. Pároljuk kicsit a saját levében, majd lepirítjuk, úgy, hogy szép sötétbarna legyen a szójától és enyhén ragacsos a méztől. Amikor kész borsikafűvel vagy petrezselyemmel fűszerezzük.

Tápanyag információ 1 főre:

  • 206kcal
  • 21g fehérje
  • 3g zsír
  • 24g szénhidrát

 

 

I don’t know about you, but I love mushrooms! Mushroom is an exciting ingredient, cause its neither a vegetable and neither an animal. Well, then how should we consume it? Main course or side dish? The answer reflects in the diversity of mushroom consumption. It can be consumed in any form. (which can not be said for the meat as an example. After all, do we eat meat as a side dish?)
Anyway, one of my favorites is mushroom as raw material for cooking and now I show you how to prepare it at home, as a main course.

Ingredients for 2:

  • 700g mushrooms
  • 1tbs. honey
  • 1,5tbs. soya sauce
  • 4 cloves garlic
  • pinch of salt
  • savory or parsley
  • 1tbs. oil

 

Preparation

Wash the mushrooms (if necessary you can peel it but do not cut it in smaller pieces). Heat a heavy-based frying pan over medium-high heat, then add oil. Add mushrooms and toss to coat. Add salt, garlic, soy sauce and honey. Cook evenly in its own juice till the mushrooms get a nice dark brown and sticky texture. Flavour with some savory or parsley. Enjoy!

 

Nutritional information for 1 portion:

  • 206 kcal
  • 21g protein
  • 3g fat
  • 24g carbohydrates

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük