Grillezett vöröstonhal céklás rukkola salátával

Nagyon sokan azért nem esznek halat, mert sok benne a szálka és amúgy is macerás elkészíteni. A tonhal tökéletes választás mindenki számára! Nagyon egyszerű az elkészítése, isteni az íze (szinte olyan, mintha nem is halat, hanem inkább húst ennél) és nincsen benne szálka! A halak fogyasztását nem véletlenül ajánlják annyira a szakemberek, ugyanis omega-3-ban gazdagok, könnyen emészthetők (persze ez függ az elkészítési módjától is) és igen jó fehérje források. Ideális esetben minimum 1-2 alkalommal kellene hetente halat vagy valamilyen tengeri herkentyűt fogyasztanunk, úgyhogy ha egyszerű és finom recepttel szeretnéd elkezdeni a kísérletezést, olvasd tovább a cikket;)

 

Hozzávalók:

  • 1 szelet vöröstonhal filé (kb. 200g)
  • 1 ek olaj
  • Bors ízlés szerint
  • 1 nagy marék rukkola
  • mézes sült cékla
  • feta sajt
  • 1 tk olíva olaj

 

Elkészítés:

  1. Alaposan mosd meg a tonhalat, majd egy papírtörlő segítségével törölgesd szárazra.
  2. Egy grill serpenyőben melegítsd fel az olajat, majd tedd bele a tonhalat. Amíg sül az egyik oldala, a tetejét borsozd meg, lehetőleg frissel őrölt tarka borssal, majd miután megfordítottad borsozd meg a másik oldalt is. Sózásra nincs szükség, mert a tonhal önmagában is pont elég sós.
  3. Attól függően növeld a sütési időt, hogy mennyire szereted átsütve. Én well done-ra keszítve szeretem, ilyenkor kb. 2 percig sütöm mindkét oldalát.
  4. Köretnek tökéletesen passzol hozzá a friss rukkola egy kis olíva olajjal, sült céklával és feta sajttal.

 

Tápanyaginformáció (a fenti összetevőkre vetítve):

  • 408kcal
  • 52g fehérje
  • 25g zsír
  • 12g szénhidrát

 

 

 

Grilled tuna with beetroot-arugula salad

Many people do not eat fish because they includes too many fish bones, and it is not easy to prepare. Tuna is the perfect choice for everybody! It is easy to prepare, the taste is marvelous (it is almost like not fish, but rather meat) and you do not have to worry about the fish bones! Professionals do not accidentally recommend fish consumption, as they are rich in omega-3 and easy to digest (of course it depends on the method of preparation) and very good protein sources. Ideally, we should eat fish or some seaweed at least 1-2 times a week so if you want to start experimenting with a simple and delicious recipe, read further the article! 😉

 

Ingredients:

  • 1 slice red tuna fillet (about 200g)
  • 1 tbsp. oil
  • Pepper to taste
  • 1 large handful arugula
  • honey fried beets
  • feta cheese
  • 1 tsp of olive oil

 

Preparation:

  1. Wash the tuna thoroughly and wipe it dry with a paper towel.
  2. Heat the oil in a grill pan and put the tuna into it. While you roast on one side, peel the top, preferably with fresh ground pepper, and then turn it over to peel the other side as well. There is no need for salting because the tuna itself is quite salty.
  3. Depending on how roasted you like, increase your cooking time. I rather like well done, so I cooked approx. for 2 minutes, both sides.
  4. For side dish, it is perfectly match with fresh arugula with some olive oil, roasted beetroots and feta cheese.

 

Nutrition Information (based on the above ingredients):

  • 408kcal
  • 52g protein
  • 25g fat
  • 12g carbohydrate

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük